Πέμπτη 5 Απριλίου 2012

Θέμα.. αυτοπεποίθησης



Η πρώην Πρώτη Κυρία της Αμερικής, Eleanor Roosevelt είχε πει: «κανείς δεν μπορεί να σε κάνει να νιώσεις κατώτερος χωρίς τη συγκατάθεσή σου». Όμως, για να είσαι σε θέση να μην δίνεις αυτή τη συγκατάθεση χρειάζεσαι τόνωση τηςαυτοπεποίθησής σου. Οι 3 τρόποι που ακολουθούν θα σε βοηθήσουν.

1. Θυμήσου μια περίοδο που ένιωθες αυτοπεποίθηση. Γράψε σε ένα χαρτί τις αναμνήσεις και εμπειρίες σου από μια περίοδο της ζωής σου που κατάφερες κάτι πολύ σημαντικό και αυτό σε γέμισε υπερηφάνεια και αυτοπεποίθηση. Εκφράσου με όσες περισσότερες λεπτομέρειες μπορείς, ώστε να ζωντανέψεις αυτές τις στιγμές στο μυαλό σου. Πότε συνέβη αυτό; Τι ακριβώς έγινε; Που ήσουν; Πως ένιωθες; Τι έλεγαν οι άλλοι για σένα; Κάθε φορά που θα το διαβάζεις θα βιώνεις τα ίδια συναισθήματα με τότε και θα θυμάσαι πως ηαυτοπεποίθηση είναι κάτι που είχες και μπορείς να ξαναποκτήσεις.
2. Φτιάξε ένα άλμπουμ αυτοπεποίθησης. Χρησιμοποίησε  μικρές κάρτες και γράψε στην κάθε μια από αυτές πράγματα που έχεις πετύχει μέχρι σήμερα. Πράγματα που σε κάνουν να νιώθεις υπέροχα με τον εαυτό σου. Βάλε τις κάρτες σε ένα φωτογραφικό άλμπουμ για να μπορείς να ανατρέχεις σε αυτές κάθε φορά που η αυτοπεποίθησή σου είναι χαμηλή.
3. Άκου το μήνυμα. Ζήτα από τους φίλους και τους συγγενείς σου να σου γράψουν ή να αφήσουν στο τηλεφωνητή σου μηνύματα που θα τονίζουν  τα δυνατά σου σημεία ή τα προτερήματά σου. Όταν τα πράγματα δεν πάνε όπως τα θες διάβασε ή άκουσε τα μηνύματα. Μια καλή κουβέντα από τους ανθρώπους που αγαπάμε μας εμψυχώνει.
από: MoodHackers Team