Παρασκευή 19 Οκτωβρίου 2012

Κάθε Πέμπτη κύριε Γκρην του Τζεφ Μπάρον




Μετά από δεκατρία χρόνια, η παράσταση- θρύλος, που έχει σαρώσει όλα τα θεατρικά βραβεία (έργου, παράστασης, σκηνοθεσίας, ερμηνείας, σκηνικού, φωτιστικού σχεδιασμού) και έχει σπάσει ταμεία, επιστρέφει την Τετάρτη 24 Οκτωβρίου στο θέατρο Άνεσις.

Ο σπουδαίος Γιώργος Μιχαλακόπουλος θα ερμηνεύσει ξανά ένα ρόλο- σταθμό στην πλούσια καριέρα του, τον ιδιόρρυθμο κύριο Γκρην.

Παρτενέρ του τότε ήταν ο Γεράσιμος Σκιαδαρέσης. Στην τωρινή διανομή, το ρόλο του Ρος Γκάρντινερ θα επωμισθεί ένας από τους εκπροσώπους την νεότερης υποκριτικής γενιάς, ο Τάσος Ιορδανίδης.

Σπουδαία έκπληξη για το θεατρόφιλο κοινό της Αθήνας, καθώς ο Γιώργος Μιχαλακόπουλος και ο Τάσος Ιορδανίδης θα εγκαινιάσουν τη νέα εποχή του θεάτρου Άνεσις- του οποίου την καλλιτεχνική διεύθυνση ανέλαβε ο Τάσος Ιορδανίδης- με ένα από τα πλέον αριστουργηματικά έργα του παγκόσμιου θεατρικού σύγχρονου ρεπερτορίου.

Το «Κάθε Πέμπτη κύριε Γκρην» («Visiting Μr. Green») είναι το πρώτο έργο του πολυβραβευμένου συγγραφέα Τζεφ Μπάρον. Ανέβηκε για πρώτη φορά στη Νέα Υόρκη και από τότε έχει παρουσιαστεί σε σαράντα χώρες με παραπάνω από τετρακόσια θεατρικά ανεβάσματα και έχει μεταφραστεί σε είκοσι δύο γλώσσες.

Στο έργο έχει απονεμηθεί το βραβείο KulturPreis Europa ενώ ο συγγραφέας και το έργο του έχουν διακριθεί με βραβεία, στην Ελλάδα φυσικά, τη Γερμανία, το Μεξικό, την Τουρκία, το Ισραήλ, τη Χιλή και την Ουρουγουάη.

Πρόκειται για μία τρυφερή ανθρώπινη κωμωδία, που έχει ως θέμα της τη μοναξιά και τις σχέσεις που μπορούν να αναπτυχθούν ανάμεσα σε δύο διαφορετικές γενιές ανθρώπων.

Ένας απομονωμένος γέρος δέχεται κάθε Πέμπτη την αναγκαστική επίσκεψη ενός νεαρού άνδρα, ο οποίος τον είχε χτυπήσει ελαφρά με το αυτοκίνητο.

Μέσα από τις τακτικές επισκέψεις αναδεικνύονται οι συγκρούσεις των δύο ανδρών κι έτσι παρακολουθούμε αυτή την αμφίδρομη σχέση, μια σχέση δύσκολη, που τους δένει κυρίως μέσα από τα προβλήματα που μοιράζονται.

Κάθε Πέμπτη λοιπόν πραγματοποιείται αυτή η υποχρεωτική επίσκεψη στον κύριο Γκρην...

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ:

Μετάφραση: Ερρίκος Μπελιές

Σκηνοθεσία: Γιώργος Μιχαλακόπουλος

Σκηνικά- κοστούμια: Απόστολος Βέττας

Φωτιστικός σχεδιασμός: Νίκος Καβουκίδης

ΠΑΙΖΟΥΝ: Γιώργος Μιχαλακόπουλος, Τάσος Ιορδανίδης


ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΕΝΗ ΠΡΕΜΙΕΡΑ : ΤΕΤΑΡΤΗ 24 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

Θεατρο ΑΝΕΣΙΣ

Κηφισιας 14, Αμπελοκηποι

τηλ. 2107488881

ΜΕΡΕΣ ΚΑΙ ΩΡΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΩΝ :

Τετάρτη : 19:30

Πέμπτη : 21:00

Παρασκευή : 21:00

Σάββατο : 21:00

Κυριακή : 19:30

ΤΙΜΗ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟΥ :

Γενική Είσοδος : 16 ευρώ

Μειωμένο : 12 ευρώ

ΔΙΑΡΚΕΙΑ : 1 ώρα και 40 λεπτά με διάλειμμα

Με την υπόδειξη του εισιτηρίου ειδική τιμή στο πάρκινγκ της Σεβαστουπόλεως 9