Δευτέρα 22 Οκτωβρίου 2012

Το μυστικό του βασιλιά


Στην Παιδική Σκηνή του θεάτρου ΑΝΕΣΙΣ θα παρουσιαστεί από την Κυριακή 28 Οκτωβρίου το έργο του Βασίλη Μαυρογεργίου «Το μυστικό του Βασιλιά», σε σκηνοθεσία Θάλειας Ματίκα.
Ο Βασίλης Μαυρογεωργίου, συγγραφέας της περιβόητης ''Κατσαρίδας'' και άλλων θεατρικών επιτυχιών, μετά τη συνεργασία του με τις παιδικές σκηνές του Εθνικού Θεάτρου και θεάτρου του Νέου Κόσμου, επανέρχεται και με τη Θάλεια Ματίκα ενώνουν καλλιτεχνικά τις δυνάμεις τους και παρουσιάζουν μια παράσταση για παιδιά… όλων των ηλικιών.

Λίγα λόγια για το έργο:
Γίνεται μια καρδιά να μην αγαπά; Γίνεται!


Ο βασιλιάς δεν είναι καθόλου στα καλά του. Η καρδιά του πάγωσε μια και καλή και δεν νιώθει πλέον καθόλου ζεστασιά. Δεν αγαπά ούτε τα κουτάβια, ούτε τις βόλτες, ούτε το φαγητό ούτε καν τους άλλους ανθρώπους γύρω του. Κανέναν! Γι’ αυτό και άκαρδος καθώς είναι, έκλεισε στο πιο σκοτεινό μπουντρούμι, στα έγκατα της γης, το κορίτσι που το φωνάζουν «σαμιαμίδι», τον αιώνια αφηρημένο ιππότη «καταστροφέα» που χαλάει οτιδήποτε πέσει στα χέρια του, την τεράστια γυναίκα με το παρατσούκλι «η αρκούδα», και τον ίδιο του τον τροβαδούρο, που εδώ που τα λέμε είναι λιγάκι ενοχλητικός και πολυλογάς. Αν δε βρουν μια απάντηση στο πρόβλημά του δεν πρόκειται να ξαναδούν το φως της μέρας. Άλλωστε, όπως λέει κι ο ίδιος ο βασιλιάς «κλείσ’ τους σε ένα μπουντρούμι και για να κερδίσουν την ελευθερία τους γίνονται πιο έξυπνοι κι από επαγγελματία σοφό. Κι επιπλέον σου κάνουν και τη δουλειά σου τζάμπα...». Άκαρδος βασιλιάς είναι αυτός, κάτι θα ξέρει… 

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ:
Σκηνοθεσία: Θάλεια Ματίκα
Μουσική: Παναγιώτης Τσεβάς
Φωτισμοί: Μπάμπης Αρώνης
Σκηνικά- κοστούμια: Θάνια Ιορδανίδου 

ΠΑΙΖΟΥΝ:
Ορέστης Τζιόβας, Ηλιάννα Γαϊτάνη, Τερέζα Γριμάνη, Σεραφείμ Ράδη, Καρολίνα Κάρτερ

Θέατρο Άνεσις
Κηφισίας 14, Αμπελόκηποι
Τηλ. 210 7488881 & 210 7488882

Κάθε Κυριακή στις 11:30
Καθημερινά για σχολεία
Τιμή εισιτηρίου : 6 ευρώ
Διάρκεια : 60 λεπτά
Για ηλικίες από 3 ετων

Με την υπόδειξη του εισιτηρίου ειδική τιμή στο πάρκινγκ της Σεβαστουπόλεως 9