Παρασκευή, 6 Αυγούστου 2010

Καραβάνι Ελεύθερης Κατασκήνωσης 2010
Μια μεταφερόμενη γιορτή διεκδίκησης για την ελεύθερη κατασκήνωση και τις ελεύθερες παραλίες, στήνεται και φέτος σε πολλές περιοχές της Ελλάδας από τις 31 Ιουλίου έως τις 18 Σεπτεμβρίου. Στο διεθνές καλοκαιρινό «Καραβάνι Ελεύθερης Κατασκήνωσης 2010» συμμετέχει φέτος και το «Reclaim The Beach Festival» μέσω του οποίου οι διοργανωτές στοχεύουν στην κινητοποίηση όλων μας προκειμένου να έχουμε πρόσβαση σε όλες τις παραλίες, χωρίς αντίτιμο φυσικά!

Χωρίς σπόνσορες – χωρίς αντίτιμο!
Σε κάθε περιοχή διοργανώνονται διαφορετικές μουσικές σκηνές από djs, soundsystems, μουσικά σχήματα, ή απλά με ακουστικά όργανα και κρουστά, αλλά και ανοιχτές συνελεύσεις, performances, ποίηση, multimedia art προβολές, οικολογική ευαισθητοποίηση, κ.ά.

Το καραβάνι είναι ανοιχτό σε όποιον και όποια (μουσικό, dj, performer, κ.ά.) θέλει να συμβάλλει σε κάθε περιοχή, αλλά και προτείνοντας δικές του ιδέες. Οι διοργανωτές εξηγούν «Απευθύνουμε ανοιχτό κάλεσμα σε κατά τόπους πρωτοβουλίες, από όλη την Ελλάδα, να αναλάβουν κάποια δράση και να έρθουν σε επαφή μαζί μας γιατί ενωμένοι θα ακουστούμε πιο δυνατά!

Σε κάθε περιοχή συνεργαζόμαστε, δικτυωνόμαστε και στηρίζουμε τοπικές πρωτοβουλίες για την ελεύθερη κατασκήνωση και την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος. Επίσης σε κάθε περιοχή θα επιδιώξουμε επαφή με την αντίστοιχη αυτοδιοίκηση για την ανάπτυξη των θέσεων του κινήματος για την ελεύθερη κατασκήνωση αλλά και της επισυναπτόμενης έκκλησης για παροχή ενός πλαισίου ανοχής και υποδομών για την στήριξη της ελεύθερης κατασκήνωσης αυτήν την περίοδο της κρίσης».

Το πρόγραμμα
30 Ιουλίου – 1 Αυγούστου
- (Reclaim The Beach Festival 2010) – ΠΗΛΙΟ // ΠΟΥΡΙ, δέλτα ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΟΥ
Aνάμεσα στις παραλίες Ανάληψη και Ελίτσα. Μπορείτε να πάρετε μαζί σας την καλή σας διάθεση, μουσικά όργανα, αιώρες (κατά προτίμηση) καθώς η βλάστηση είναι πολύ πυκνή και οπωσδήποτε φακό!

- Συνέλευση (Σάββατο 31.7, 20.00), ζωντανή μουσική [Παρασκευή 30.7, Ακουστική Ρεμπέτικη βραδιά] και djs [Σάββατο 31.7, ZERO HORA soundsystem + friends], συλλογική κουζίνα, αυτοδιαχειριζόμενο μπαρ, πάγκος με οικολογικά προϊόντα

31 Ιουλίου
ΑΙΓΙΝΑ // παραλία ΣΑΡΠΑ (Πέρδικα)
Εκδήλωση «Σαρωνικός, ψάρια και ρύπανση» [εισηγήτρια Βάντα Λαλιώτου, ιχθυολόγος], beach party και free camping

7 Αυγούστου
- ΛΕΣΒΟΣ // ΝΗΣΕΛΙ
Συνέλευση (20.00), ζωντανή μουσική [Alcalica] και djs
- ΚΡΗΤΗ // ΚΕΔΡΟΔΑΣΟΣ
Καθαρισμός παραλίας, συνέλευση και ακουστικά όργανα

14 Αυγούστου
ΝΑΞΟΣ // ΑΛΥΚΟ
Συνέλευση (20.00) και djs

21 Αυγούστου
ΑΝΑΦΗ // ΡΟΥΚΟΥΝΑΣ
Συνέλευση (20.00) και djs

28 Αυγούστου
ΕΥΒΟΙΑ // ΧΙΛΙΑΔΟΥ

18 Σεπτέμβρη
ΓΚΙΟΝΑ // ΑΓΙΑ ΤΡΙΑΔΑ
Συνέλευση (20.00), και djs [2 stages for all undergound cultures]
Festival αλληλεγγύης στο κίνημα για τη προστασία της Γκιόνας


Για το Καραβάνι Ελεύθερης Κατασκήνωσης 2010 επισκεφθείτε τις παρακάτω ιστοσελίδες για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν σε κάθε περιοχή.
Στο ΗΛΙΟΣΠΟΡΟΙ http://www.iliosporoi.net/
Στο ΚΕΝΟ ΔΙΚΤΥΟ http://voidnetwork.blogspot.com/