Παρασκευή 6 Αυγούστου 2010

3 περίεργες έρευνες σχετικά με το σεξ

artwork by Joshuahoffmanphoto

Συχνά διαβάζουμε έρευνες που μας κάνουν να απορούμε ή να γελάμε. Ειδικά όταν οι επιστήμονες αποφασίζουν να βάλουν στο μικροσκόπιο το σεξ, τα αποτελέσματα των μελετών είναι εξαιρετικά ενδιαφέροντα και πολλές φορές διασκεδαστικά. Οι 3 έρευνες που ακολουθούν είναι σίγουρα πρωτότυπες καθώς καταλήγουν στα εξής συμπεράσματα: Ο οργασμός δεν σημαίνει το παν για το σεξ, το σπέρμα κινείται πιο γρήγορα όταν ο άνδρας βρίσκει ελκυστική την παρτενέρ του, και σε περίοδο ισχνών αγελάδων οι άνδρες προτιμούν τις παχουλές.

1. O οργασμός δεν είναι απόδειξη του καλού σεξ
Η σεξουαλική ικανοποίηση δεν έχει να κάνει τόσο με την τεχνική και τη σωματική τελειότητα όσο με την ποιότητα της ερωτικής σχέσης και την οικειότητα μεταξύ των συντρόφων. Αυτό τουλάχιστον προκύπτει από μελέτη με τίτλο «το Πορτρέτο του Τέλειου Σεξ», που διεξήχθη στην Οτάβα του Καναδά. Σύμφωνα με την έρευνα ο συγχρονισμός, η οικειότητα και η έλλειψη αναστολών είναι τα βασικότερα συστατικά στη συνταγή του καλού σεξ. Μάλιστα οι περισσότεροι από τους συμμετέχοντες είπαν πως δεν θεωρούν σημαντικό το ρόλο του οργασμού. Στη μελέτη, που διήρκεσε 5 χρόνια, συμμετείχαν 64 άτομα 30-65 ετών από όλο τον κόσμο, που δήλωσαν ότι έχουν εμπειρία από πραγματικά καλό σεξ.

2. Το σπέρμα κινείται πιο γρήγορα όταν ο άνδρας βρίσκει ελκυστική την παρτενέρ του
Οι άνδρες μπορούν να ρυθμίσουν την ταχύτητα και την αποτελεσματικότητα του σπέρματος ανάλογα με το πόσο ελκυστική βρίσκουν την ερωτική παρτενέρ τους. Μια πρόσφατη έρευνα, αποδεικνύει ότι πολλά αρσενικά σε όλο το ζωικό βασίλειο, συμπεριλαμβανομένου και του ανθρώπου, μπορεί να ζευγαρώνουν με πολλά θηλυκά, αλλά οι πιθανότητες γονιμοποίησης είναι μεγαλύτερες όταν το θηλυκό θεωρείται ελκυστικό. "Υπάρχει ισχυρή σχέση μεταξύ της ταχύτητας και του όγκου του σπέρματος μετά την εκσπερμάτιση," δήλωσαν οι επικεφαλής της έρευνας, Charlie Cornwallis από το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης και Emily O'Connor από το Royal Veterinary College του Λονδίνου, προσθέτοντας ότι "τα αρσενικά είχαν μεγαλύτερη εκσπερμάτιση με τα ελκυστικά θηλυκά." Τα αποτελέσματα της μελέτης δημοσιεύονται στο περιοδικό Proceedings of the Royal Society B.

3. Συχνά οι άνδρες προτιμούν τις παχουλές σε εποχές οικονομικής κρίσης
Πρόσφατες μελέτες έχουν δείξει ότι η κοινωνικοοικονομική θέση του άνδρα συσχετίζεται με το βάρος της υποψήφιας συντρόφου. Οι ψυχολόγοι Leif Νέλσον και Evan Morrison ζήτησαν από μία ομάδα ανδρών να περιγράψουν την οικονομική τους κατάσταση και να δηλώσουν αν νιώθουν πλούσιοι ή φτωχοί σε σχέση πάντα με αυτήν. Στη συνέχεια τους ρώτησαν ποιό είναι το ιδανικό σωματικό βάρος της συντρόφου τους. Όσοι αισθάνονταν φτωχοί πρόσθεσαν μερικά ή αρκετά κιλά παραπάνω σε αντίθεση με τους υπόλοιπους. Ανάλογη έρευνα έκαναν και οι Viren Swami και Martin Tovée χρησιμοποιώντας αυτή τη φορά φωτογραφίες αγνώστων γυναικών. Εδώ τα αποτελέσματα ήταν διαφορετικά καθώς τόσο οι άνδρες που αισθάνονταν πλούσιοι όσο και εκείνοι που αισθάνονταν φτωχοί προτίμησαν τις λεπτές γυναίκες.