Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου 2011

Ραντεβού για πλέξιμο…



Το socializing αλλάζει πρόσωπο και το μόνο που χρειάζεται είναι μαλλί και βελόνες για πλέξιμο. Μετά το κίνημα των «πάρτι για καφέ» και των «τσάι πάρτι» ήρθε η ώρα του πάρτι για… πλέξιμοΘα συναντηθούμε για πλέξιμο λένε λοιπόν οι γυναίκες στη Μ. Βρετανία και την Αμερική και αντικαθιστούν τις εξόδους τους σε παμπ και εστιατόρια με συγκεντρώσεις κατ’ οίκον όπου συνδυάζουν το πλέξιμο με μία κούπα καφέ ή ακόμα και ένα ποτήρι κόκκινο κρασί.
Το όνομα αυτής της καινούργια μόδας συναντήσεων είναι «stitch 'n' bitch», και μεταξύ καφέ και βουτημάτων οι γυναίκες ανταλλάσσουν απόψεις περί πλεξίματος, συγκρίνοντας σχέδια και βελονιές.
Και μπορεί το socializing μέσω πλεξίματος να ξεκίνησε στις Ηνωμένες Πολιτείες, αλλά τα νούμερα δείχνουν πως στη Μ. Βρετανία η απήχησή του είναι μεγαλύτερη αφού μόνο στο Λονδίνο οι γυναίκες που πλέκουν… ομαδικά είναι 6.000!
Σημειωτέον πως στην Μ. Βρετανία το πλέξιμο συγκαταλέγεται ήδη στις τεχνικές των art therapy, αφού επιδρά θεραπευτικά στη γυναικεία ψυχολογία λειτουργώντας ως μέσο και αφορμή κοινωνικοποίησης και ομαδικής «ψυχοθεραπείας». Επιπλέον, οι ειδικοί λένε πως οι ρυθμικές και επαναλαμβανόμενες κινήσεις του πλεξίματος βοηθούν τις γυναίκες να αυτοσυγκεντρώνονται και να χαλαρώνουν, αλλά και να αποφεύγουν το κάπνισμα και το φαγητό κρατώντας τα χέρια τους απασχολημένα…



από: MoodHackers Team