Κυριακή 3 Απριλίου 2011

Η απόλυτη αναζωογόνηση του ηχομασάζ



Το ηχομασάζ είναι μια μέθοδος που οδηγεί σε βαθειά χαλάρωση, μέσω του ήχου και της δόνησης. Είναι μια εμπειρία που αφορά όλο το σώμα προσφέροντας εσωτερική ηρεμία και απελευθερώνοντας την θετική ενέργεια που κρύβουμε μέσα μας.
Το ηχομασάζ δρα σε όλα τα κύτταρα του σώματος. Είναι σα μια λίμνη που πετάμε μέσα ένα χαλικάκι και αυτό σχηματίζει κύκλους σε όλη την επιφάνειά της. Κατά τον ίδιο τρόπο, οι ειδικοί δημιουργούν ήχους με κυλινδρικά τύμπανα επάνω ή κοντά στο σώμα οι οποίοι διαχέονται στο σώμα.
Το σώμα μας αποτελείται κατά 80% από νερό. Ετσι, οι δονήσεις και οι ήχοι περνούν σε κάθε κύτταρο, επηρεάζοντας την υγεία του και κατά συνέπεια τα όργανα. Για την φιλοσοφία του ηχομασάζ, οι αρρώστιες είναι αποτέλεσμα της δυσαρμονικής δόνησης των κυττάρων. Η προσπάθεια επικεντρώνεται στο να επανέλθει η αρμονία, άρα και η καλύτερη υγεία.
Οι κινήσεις αυτών που το ασκούν γίνονται πολύ επιδέξια και ανεπαίσθητα. Συνήθως τα κυλινδρικά τύμπανα τοποθετούνται κοντά σε μια περιοχή που είναι γεμάτη ένταση. Ο ειδικός χτυπά τα τύμπανα με ένα ειδικό στικ, ελέγχοντας την δύναμη που ασκεί. Οι αρχικές δονήσεις βοηθούν στο να ενεργοποιηθεί η αδρανής ενέργεια, η οποία είναι υπεύθυνη για την υγεία και την αρμονία. Ο ήχος απορροφάται από το σώμα, διαχέεται και υπενθυμίζει στα κύτταρα τη σωστή δονητική δομή τους. Ετσι, επέρχεται η διαύγεια, η χαλάρωση και η νέα ενέργεια.
Οι ευεργετικές ιδιότητες του ηχομασάζ είναι γνωστές από την αρχαιότητα σε κάποιους ανατολικούς πολιτισμούς. Οι ινδικές θεραπευτικές μέθοδοι βασίζονται κατά ένα μεγάλο μέρος σε αυτό. Στη μυθολογία πολλών ανατολικών χωρών το ανθρώπινο είδος προέρχεται από τον ήχο.
Τα οφέλη του ηχομασάζ είναι πολύ σημαντικά για την ισορροπία της εσωτερικής αρμονίας και τον έλεγχο του καθημερινού στρες. Οι ειδικοί που το ασκούν υποστηρίζουν ότι προκαλεί άμεση και βαθειά χλάρωση, απελευθερώνει την ένταση και το στρες, σε πολλές περιπτώσεις ανακουφίζει από τον πόνο, ξεκουράζει και αναζωογονεί.
Σε μια εποχή που η ηχορρύπανση κυριαρχεί, ποιος ξέρει, μπορεί μια τέτοια εναλλακτική θεραπεία να αποτελεί μια αληθινή όαση. Το ηχομασάζ υπόσχεται πολλά και αν μη τι άλλο, είναι γνωστό ότι «η μουσική εξημερώνει τα ήθη».