Πέμπτη 21 Ιουλίου 2011

Οδηγίες γέλιου

Οδηγίες γέλιου Οι ευεργετικές ιδιότητές του γέλιου είναι, λίγο- πολύ γνωστές: μειώνει τις ορμόνες που προκαλούν στρες, είναι καθαρτικό, γυμνάζει τους κοιλιακούς αφήνοντας στο τέλος μια αίσθηση χαλάρωσης, αποσπά την προσοχή από δυσάρεστα πράγματα και μας κάνει πιο προσιτούς στις κοινωνικές μας σχέσεις. Οι ειδικοί όμως επισημαίνουν ότι το γέλιο είναι μια από τις καλύτερες στρατηγικές ελέγχου του στρες _εξάλλου «τα καλύτερα πράγματα στη ζωή είναι δωρεάν» λένε με νόημα. Προτείνουν λοιπόν κάποιους τρόπους για να βάλουμε το γέλιο στην καθημερινότητά μας:

- Δείτε κωμωδίες. Πολλές φορές δεν αξίζουν την προσοχή μας, όταν όμως μια ταινία έχει πραγματικό χιούμορ και σε κάνει να γελάς με την ψυχή σου είναι το καλύτερο αγχολυτικό.
- Γελάστε με τους φίλους σας. Προτιμήστε να κάνετε τη «θεραπεία» ομαδικά. Οταν μοιραζόμαστε δυσάρεστα συναισθήματα μπορεί να αισθανόμαστε ανακούφιση, αλλά όταν μοιραζόμαστε ευχάριστα το όφελος είναι διπλό.
- Ανακαλύψτε το χιούμορ στη ζωή σας. Αντιμετωπίστε τις δύσκολες καταστάσεις με χιούμορ. Σκεφθείτε κάτι που στο παρελθόν σας φαινόταν βουνό και τώρα μπορείτε να γελάτε μαζί του. Να είστε σίγουροι ότι το ίδιο θα συμβεί και στις τωρινές δυσκολίες έπειτα από λίγο καιρό.
- Προσποιηθείτε μέχρι να τα καταφέρετε. Το ρητό «Fake It Until You Make It», αγγλιστί, είναι επιστημονικά αποδεδειγμένο ότι ισχύει. Προσπαθήστε να γελάσετε ακόμα και όταν δεν μπορείτε. Το ψεύτικο γέλιο έχει τα ίδια ευεργετικά αποτελέσματα και, ποιος ξέρει, στο τέλος μπορεί και να τα καταφέρετε.


από: MoodHackers Team