Δευτέρα 11 Ιουλίου 2011

Καλοκαιρινό deWalk τη νύχτα της Πανσελήνου 15 Ιουλίου

Καλοκαιρινό deWalk
Στα Παλιά Λατομεία Διονύσου

Τη νύχτα της Πανσελήνου του Ιουλίου

Παρασκευή 15/7/11

Ο περίπατος deWalk, του deBόp.gr, πραγματοποιείται αυτό το μήνα, στο βραβευμένο για την αρχιτεκτονική τοπίου κρυμμένο χώρο “Αλούλα” των Παλαιών Λατομίων Διονύσου στην Πεντέλη.

Για πρώτη φορά, στους 5 μήνες διεξαγωγής του περιπάτου, το deWalk θα εκδράμει βράδυ, επ' ευκαιρίας της Πανσελήνου.

Η συμμετοχή είναι όπως πάντοτε δωρεάν, και γίνεται συνοδεία του αρχαιολόγου Παναγιώτη Κοντόλαιμου, ο οποίος θα σχολιάσει και θα συζητήσει με το κοινό για την κοινωνική και αρχιτεκτονική ιστορία της περιοχής.

Θα ακολουθήσει πολλή μουσική και άλλες εκπλήξεις.

Εσείς φέρτε το κέφι σας και ό,τι άλλο χρειάζεται για να το διατηρήσετε! (φίλους, ελαφρά ποτά και φαγητό αν θέλετε)

Προσυγκέντρωση στο σταθμό Κηφισιάς στις 21:00 και μετάβαση στην τοποθεσία Αλούλα με πούλμαν.

Συγκέντρωση στην τοποθεσία Αλούλα στις 21:30 (τέρμα λεωφόρου Αιολίδας, Διόνυσος, Πρόσβαση με ΜΜΜ: από ΗΣΑΠ Κηφισιάς, Γραμμή λεωφορείου 536)

Παρακαλούμε ενημερώστε μας για την πρόθεση συμμετοχής σας στέλνοντας email με το όνομα και το επώνυμό σας στο info@debop.gr
περισσότερες πληροφορίες στο www.debop.gr

Σχετικά με την τοποθεσία Αλούλα:

Όνομα πολύ εξωτικό για τοποθεσία της Αττικής, αλλά όχι για ένα καλά κρυμμένο μυστικό της!
Ψηλά, στα βόρεια της Πεντέλης, στο Διονύσου, το παλιό λατομείο Αλούλα, έχει μεταμορφωθεί, κατόπιν πρωτοβουλίας της εταιρίας Μαρμάρων Διονύσου, από τη γλύπτρια τοπίου Νέλα Γκόλαντα και την αρχιτέκτονα Ασπασία Κουζούπη, στο ανοιχτό μουσείο λατομικής τέχνης - σε ένα χώρο όπου φύση, αισθητική και μνήμη συμπλέκονται αξεδιάλυτα. Στοχεύοντας στη διατήρηση κάθε στοιχείου του χώρου και στην αποκλειστική χρήση επιτόπιων υλικών, γεννημένων από τα σπλάχνα του ίδιου του βουνού, το αισθητικό αποτέλεσμα αξιολογήθηκε ως ένα από τα σημαντικότερα εγχειρήματα του είδους στην Ευρώπη του '90.
Στο τέρμα της οδού Αιολίδας, στο Διόνυσο, και μετά από λίγα λεπτά περπάτημα, ο επισκέπτης βρίσκεται μπροστά σε ένα επιβλητικό λατομικό άνοιγμα απ’όπου, μονοπάτια ξεχύνονται σε κάθε κατεύθυνση, καθορίζοντας κι αναδεικνύοντας πορείες μέσα στο δάσος, ανάμεσα σε κτίσματα λατόμων, χώρους εξόρυξης, απομεινάρια κατεργασίας μαρμάρου και «πέτρινους καταρράκτες». Μονοπάτια που, χαραγμένα αλλού ήπια, αλλού σε σημεία οριακά, κατευθύνουν το μάτι σε μια απίστευτη θεά προς την βόρεια Αττική και το Μαραθώνα. Η διαδρομή, οργανωμένη γύρω από μια πορεία που ενώνει χώρους εργασίας, φυσικά τοπία και κτίσματα, ενώνει νοητά παρελθόν με παρόν, αναβαθμίζοντας μια απλή πεζοπορία, σε πορεία ενδοσκόπησης που προσφέρει ποικίλα ερεθίσματα στον επισκέπτη.

Περί deBόp.gr

Το deBόp.gr,είναι η εβδομαδιαία ηλεκτρονική ατζέντα για την πόλη της Αθήνας, που ξεκίνησε σαν πειραματικό project στα τέλη του 2009, αλλά μέσα σε έναν χρόνο κατάφερε να κερδίσει με την αισθητική και τις επιλογές της τους Αθηναίους. Το deBόp.gr,, ασχολείται επισταμενως με την παρουσίαση της Αθήνας σε κάθε άξονά της (ανθρωποκεντρικό – προβολή αξιόλογων κοινωνικών/καλλιτεχνικών πρωτοβουλιών (Μικροί ήρωες), χωρογραφικό – περίπατος του μήνα/μια στάση εδώ, πολιτιστικό – ατζέντα). Στον 1 χρόνο της επίσημης ύπαρξής της έχει δραστηριοποιηθεί, συμμετέχοντας σε φεστιβάλ, οργανώνοντας εκθέσεις, ξεναγήσεις, περιπάτους, καλλιτεχνικά μαζικά καλέσματα και parties, έχοντας στο πλευρό του καταξιωμένους πολιτιστικούς φορείς.