Παρασκευή 21 Ιανουαρίου 2011

Η δραση φέρνει ευτυχία και επιτυχία




Η δραση μας δεν φέρνει πάντα την ευτυχία, αλλά δεν υπάρχει ευτυχία χωρίς δραση” Benjamin Disraeli. 

Όταν νιώθουμε ότι έχουμε κολλήσει σε μια κατάσταση, η καλύτερη λύση είναι να κινητοποιηθούμε. Φτιάξτε ένα πλάνο και πάρτε προληπτικά μέτρα. Μην ψάχνετε δικαιολογίες για να μείνετε αδρανείς. Δεν μπορούμε πάντα να ελέγξουμε το αποτέλεσμα, αλλά το πιθανότερο είναι ότι η κατάσταση θα βελτιωθεί. Η πίστη στον εαυτό μας είναι ένας από τους πιο βασικούς τρόπους για να είμαστε ευτυχισμένοι.

Κάποιες φορές δεν έχουμε καμία όρεξη να κινητοποιηθούμε, όπως για παράδειγμα να πάμε στο γυμναστήριο. Όταν συμβαίνει αυτό, μην αφήνετε το συναίσθημα να σας καταλαμβάνει. Πρέπει να μάθουμε να ελέγχουμε τα συναισθήματα μας για να μπορέσουμε να καταφέρουμε κάτι. Αν δεν κινητοποιηθούμε δεν θα πετύχουμε τίποτα. Αν θέλετε να χάσετε βάρος, μην περιμένετε την κατάλληλη ευκαιρία, κάντε το τώρα.

Ένα είδος κινητοποίησης είναι να πείσουμε τον εαυτό μας ότι θα έχουμε μια καλή μέρα.

Θυμάμαι σε εικονογράφηση έναν ήρωα καρτούν που όλα του πήγαιναν στραβά. Αν σκέφτεστε όλη μέρα ότι «σήμερα μου πάνε όλα χάλια», θα καταλήξετε να νιώθετε χάλια όταν γυρίσετε στο σπίτι σας. Αν, όμως, αποφασίσετε να μην αφήσετε τον εαυτό σας να επηρεαστεί από αυτά τα αρνητικά συναισθήματα, θα μπορέσετε τουλάχιστον να ηρεμήσετε και ίσως να νιώσετε και καλύτερα όταν επιστρέψετε στο σπίτι σας, παρόλο που μπορεί να είχατε μια άσχημη μέρα. Γιατί τελικά, ΕΣΕΙΣ αποφασίζετε αν θέλετε να έχετε μια καλή ή άσχημη μέρα. Με ποιο από τα δύο θα νιώσετε καλύτερα;

Αν έχετε διάθεση για λίγο παιχνίδι, γράψτε  μια φράση 6 λέξεων που θα θέλατε να εφαρμόζετε στην καθημερινότητα σας.