Κυριακή, 20 Νοεμβρίου 2011

ΜΙΑ ΓΙΟΡΤΗ ΣΤΟΥ ΝΟΥΡΙΑΝ

Το «Θέατρο Πορεία» σας προσκαλεί να παρακολουθήσετε το «Μια Γιορτή στου Νουριάν», μια ανατρεπτική κωμωδία για παιδιά & εφήβους, με θέμα τις σχέσεις μεταξύ Ελλήνων και μεταναστών και την πολιτισμική συμφιλίωση.

Ο συγγραφέας της παράστασης, Φόλκερ Λούντβιγκ, ενδεικτικά αναφέρει:

Είναι ιδιαίτερη χαρά και μεγάλη τιμή για μένα, που το έργο μου «Μια γιορτή στου Παπαδάκη» βρίσκει την αναβίωσή του, 38 χρόνια αργότερα σε μια υπέροχη νέα σύλληψη και διασκευή που λέγεται «Μια Γιορτή στου Νουριάν».
Το 1973, ήταν το πρώτο παιδικό έργο που μιλούσε για τη σύγκρουση μεταξύ ντόπιων και αλλοδαπών, για φόβους, προκαταλήψεις, για τη βλακεία αλλά και για τη δυνατότητα καταπολέμησής τους με ζεστή καρδιά, χιούμορ και κοινό νου.
Τότε οι Γερμανοί πραγματικά ένιωθαν πως απειλούνται από Έλληνες, Τούρκους και Ιταλούς μετανάστες, σήμερα όμως μπορούμε να γελάμε όλοι μαζί με αυτά. Σήμερα είναι οι Έλληνες αυτοί που αισθάνονται να απειλούνται από τους πρόσφυγες και έχουν πάρει τον ρόλο των Γερμανών σ’ αυτό το έργο.
Το φυλετικό μίσος και οι προκαταλήψεις, μοιάζει να κερδίζουν έδαφος παντού, παράλληλα όμως φαίνεται πως υπάρχουν άνθρωποι που τα καταπολεμούν με πολυμήχανα μέσα και με φαντασία – και αυτό μου δίνει κουράγιο και ελπίδα.
Το «Μια Γιορτή στου Νουριάν» θα φιλοξενηθεί σε μια από τις πιο ελκυστικές και σύγχρονες θεατρικές αίθουσες της Αθήνας. Το «ΘΕΑΤΡΟ ΠΟΡΕΙΑ» διαθέτει 230 άνετες και με άριστη οπτική θέσεις, σε μία ευρύχωρη και με άψογη ακουστική αίθουσα, μεγάλο και φωτεινό φουαγέ και σύγχρονο μπαρ. Επίσης έχει την δυνατότητα να δεχθεί παιδιά με ειδικές ανάγκες κατόπιν συνεννόησης.
Στην παράσταση που σκηνοθετούν οι Παντελής Δεντάκης και Βασίλης Κουκαλάνι, πρωταγωνιστούν μια πολύ ισχυρή ομάδα νέων ηθοποιών όπως ο Βασίλης Κουκαλάνι, η Ηρώ Μπέζου, ο Πέτρος Σπυρόπουλος, ο Γιώργος Δάμπασης, ο Μιχάλης Τιτόπουλος και η Πολυξένη Ακλίδη. Ο άλλος μεγάλος πρωταγωνιστής του «Μια Γιορτή στου Νουριάν» είναι η πρωτότυπη μουσική των Active Member, αγαπημένων της νεολαίας, μέσω της οποίας θα επιτευχθεί η πολυπόθητη πολιτισμική συμφιλίωση.
Ελάτε λοιπόν, γιατί μπορεί η κατασκήνωσή μας να αποδειχθεί η κατασκήνωση της ζωής σας!
Άλλωστε όλοι κάτω από την ίδια σκηνή ζούμε!
INFO:
Μετάφραση – Διασκευή: Βασίλης Κουκαλάνι
Σκηνοθεσία: Βασίλης Κουκαλάνι _Παντελής Δεντάκης
Σκηνικά – Κουστούμια: Αλεξάνδρα Σιάφκου, Αριστοτέλης Καρανάνος
Μουσική: Active Member
Επιμέλεια κίνησης: Σεσίλ Μικρούτσικου
Φωτισμοί: Αλέκος Αναστασίου 

Διανομή:
Κύριος Νουριάν: Βασίλης Κουκαλάνι
Πιρούζ: Πέτρος Σπυρόπουλος
Μπάμπης Παπαδάκης: Γιώργος Δάμπασης
Γιάννης: Μιχάλης Τιτόπουλος
Δώρα: Ηρώ Μπέζου
Αϊσέ: Πολυξένη Ακλίδη 

ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ
Κάθε Κυριακή στις 11.15 π.μ. & στις 3.00 μ.μ.
Καθημερινές, παραστάσεις για σχολεία στις 10:00π.μ.

Τιμές εισιτηρίων:
 Κυριακές, κοινή είσοδος: 13€
Οργανωμένες παραστάσεις για σχολεία: 6€

«ΘΕΑΤΡΟ ΠΟΡΕΙΑ»
Τρικόρφων 3-5 & 3ης Σεπτεμβρίου 69_ Πλατεία Βικτωρίας.
Τηλ: 210 8210991, 210 8210082
www.poreiatheatre.com
ΠΡΟΣΒΑΣΗ
Μέσα μεταφοράς στο θέατρο Πορεία:
Στάση ΗΣΑΠ: ΒΙΚΤΩΡΙΑ
Λεωφορεία: 054, 500, 605 (στάση Πλατεία Βικτωρίας), Β5 (στάση Ιουλιανού)