Τρίτη, 8 Νοεμβρίου 2011

"ΚΕΛΥΦΟΣ" του Ανδρέα ΦλουράκηΤο "Κέλυφος" είναι ένα έργο 3 προσώπων. Η Αλίκη και η Γυναίκα έχουν σχέση και μένουν μαζί, η Αλίκη όμως επισκέπτεται συχνά έναν Άντρα και παίζουν χαρτιά μέχρι που η σχέση τους γίνεται ερωτική. Ο Άντρας αποφασίζει να γνωρίσει την αντίζηλό του, τη Γυναίκα, και μαζί κανονίζουν ένα ταξίδι στη Ρώμη. Η Αλίκη αρνείται να πάει, αλλά τελικά ακολουθεί. Στο ταξίδι ο Άντρας και η Γυναίκα διεκδικούν την Αλίκη. Ποιος όμως θα την κερδίσει;

Στο "Κέλυφος" τα πρόσωπα αλλάζουν ρόλους σε ένα παιχνίδι τύχης και μπλόφας. Τίποτα δεν είναι φανερό από την αρχή και τίποτα δεν μένει σταθερό. Ο δυνατός είναι ο αδύναμος, το θύμα ο θύτης, ο χαμένος κερδίζει. Δεξιοτεχνία και τυχοδιωκτισμός σε μια παρτίδα με απρόβλεπτη έκβαση.

Η ψυχρή ατμόσφαιρα της παράστασης αποδίδει έναν κόσμο σκληρό στο επίπεδο των κινήτρων και των αναγκών του που συχνά μας οδηγούν σε παιχνίδια χειραγώγησης. Στο "Κέλυφος" ο θεατής παρακολουθεί μια ιστορία μεταμόρφωσης που εξελίσσεται σταδιακά και προϋποθέτει την αλλαγή. Μια αλλαγή που ακόμα και όταν έρχεται στην ώρα της δεν παύει να είναι επώδυνα βίαιη.

Ταυτότητα της παράστασης
Σκηνοθεσία: Χριστίνα Χριστοφή
Διανομή: Μυρτώ Αλικάκη, Ελένη Αποστολοπούλου, Άντονι Μπερκ
Σκηνικά: Λαμπρινή Καρδαρά
Σχεδιασμός φωτισμών: Βασίλης Κλωτσοτήρας
Επιμέλεια κίνησης: Μαργαρίτα Τρίκκα
Πρωτότυπη μουσική σύνθεση: Άρις Γεροντάκης
Βοηθός σκηνοθέτη: Θεώνη Δέδε
Φωτογραφίες: Νίκος Βαρδακαστάνης

Δημόσιες σχέσεις: Μαρκέλλα Καζαμία, 6946507792

Πληροφορίες
Θέατρο: "104 Κέντρο Λόγου και Τέχνης", Θεμιστοκλέους 104, Εξάρχεια
Πρεμιέρα: 14 Νοεμβρίου
Παραστάσεις: Δευτέρα και Τρίτη για περιορισμένο αριθμό παραστάσεων
Ώρα: 21:30
Διάρκεια παράστασης: 60'
Εισιτήρια: 15 ευρώ, 10 ευρώ (φοιτητικό)
Πληροφορίες – κρατήσεις: 2103826185