Δευτέρα 23 Ιανουαρίου 2012

Μην αποφεύγεις τα προβλήματά σου



Τα προβλήματα είναι μέρος της ζωής μας. Πολλοί από εμάς ωστόσο, επιλέγουμε αντί να τα λύνουμε, να τα βάζουμε κάτω από το χαλί διατηρώντας την ψευδαίσθηση ότι επειδή δεν τα βλέπουμε απλά δεν υπάρχουν. Στην πραγματικότητα, η ανακούφιση που νιώθουμε για τις δυσκολίες που απλά προσποιούμαστε ότι ξεχάσαμε, είναι στιγμιαία γιατί αργά ή γρήγορα θα πληρώσουμε τον λογαριασμό. Υπάρχουν τρεις σοβαροί λόγοι που αποδεικνύουν πως το να εθελοτυφλούμε μπροστά στα προβλήματα τα κάνει μεγαλύτερα και το κυριότερο, δεν μας αφήνει να προχωρήσουμε.

Με το να αποφεύγεις διαρκώς τα προβλήματά σου:
1. Σου γίνεται συνήθεια
Όταν επανειλημμένως επιλέγεις να αποφεύγεις τις δυσκολίες, αυτή η λογική μετατρέπεται σε φιλοσοφία ζωής. Το αποτέλεσμα μιας τέτοιας στάσης ζωής είναι να συσσωρεύεις διαρκώς προβλήματα στη ζωή σου, να στρεσάρεσαι υποσυνείδητα εφόσον αυτά παραμένουν άλυτα και να μην αφήνεις τον εαυτό σου ελεύθερο και ανοιχτό στις νέες προκλήσεις.
2. Κατεβάζεις τον πήχη των στόχων σου
Η μέθοδος της στρουθοκάμηλου ισοδυναμεί με παραίτητηση. Κυνηγώντας μόνο τους στόχους εκείνους που δεν απαιτούν κόπο και επιμονή για να επιτευχθούν, ασυνείδητα, επιλέγεις την μετριότητα για τη ζωή σου. Κι ακόμα κι αν καταφέρεις να τους "πιάσεις" ποτέ δεν θα είσαι ικανοποιημένος με την επιτυχία σου, γιατί βαθιά μέσα σου θα ξέρεις πως μπορείς να πετύχεις ακόμα περισσότερα.
3. Αγνοείς τα όνειρά σου
Η πραγματοποίηση των ονείρων σου σε γεμίσει σιγουριά, αυτοπεποίθηση και σε κάνει να νιώθεις ότι αξίζεις. Το να αναβάλεις για λίγο το κυνήγι των ονείρων σου γιατί δεν είσαι έτοιμος, είναι θεμιτό και πολλές φορές απαραίτητο για να ανασυντάξεις τις δυνάμεις σου. Το να παραιτηθείς από τα όνειρά σου για να μην αντιμετωπίσεις τις τυχόν δυσκολίες που θα βρεις στο δρόμο σου αφαιρεί από τη ζωή το νόημά της. Κι αν αφήσεις εντελώς τα όνειρά σου, πριν το καταλάβεις θα σε έχουν αφήσει και αυτά.