Κυριακή 29 Ιανουαρίου 2012

Με πολύ θετική ενέργεια ήρθε στο Γκάζι η γλυκιά...συμμορία του Soocre!!!


                              
                                            Ο Γιαννης και η Ποπη,οταν τους συναντησα
                                             σκεφτηκα, με την "γλυκεια" αυρα που εκπεμπουν
                                             μονο σαυτη τη καραμελο-επιχειρηση μπορουσα να τους φανταστω... 





Με πολύ θετική ενέργεια ήρθε στο Γκάζι
η γλυκιά...συμμορία του Soocre!!!
Στο Γκάζι, στην οδό Γαργηττίων 24 η βοή από τα μπαρ διασκέδασης αρχίζει να σβήνει και μια ιδιαίτερη μυρωδιά που σε μεταφέρει στην παιδική σου ηλικία, αυτή της καραμέλας, μονοπωλεί το ενδιαφέρον σου.

Εκατοντάδες καραμέλες σε όλα τα σχέδια και τα χρώματα έχουν γεμίσει τα ράφια και τους πάγκους του Soocre, μιας νέας επιχείρησης που μετρά μόλις 45 μέρες λειτουργίας αλλά που ήδη έχει προκαλέσει εντύπωση.

Το “καραμελάδικο” στο γκάζι, όπου οι καραμέλες παράγονται μπροστά στους πελάτες, έγινε γνωστό με αποτέλεσμα εκατοντάδες άνθρωποι να περνούν από το μαγαζί για να δουν πως φτιάχνονται οι καραμέλες και κυρίως τι γεύση έχουν.

Η ιστορία του Soocre ξεκίνησε πριν από ένα χρόνο. Σε ένα ταξίδι στην Αυστραλία ο Γιάννης και η Πόπη βρέθηκαν κατά τύχη μπροστά σε ένα μαγαζί όπου οι καραμέλες φτιάχνονταν ενώπιον του πελάτη. λέει ο Γιάννης ο οποίος θέλησε αμέσως να μάθει για πως θα μάθει αυτή την τέχνη για να την μεταφέρει στην Ελλάδα.

Μέχρι εκείνη τη στιγμή ο Γιάννης και η Πόπη είχαν μια επιχείρηση που ασχολούνταν με τους ξηρούς καρπούς. Η οικονομική κρίση όμως είχε αρχίσει να τους γονατίζει. Έπρεπε να καταστρώσουν ένα νέο σχέδιο για να καταφέρουν να αντεπεξέλθουν στις προκλήσεις της εποχής. Και ήταν εκεί, στη μακρινή Αυστραλία, που το ζευγάρι συνέλαβε και άρχισε να εφαρμόζει τη νέα επιχειρηματική ιδέα. Θα δημιουργούσαν στην Ελλάδα μία επιχείρηση παρασκευής καραμέλας, χωρίς συντηρητικά και με τα καλύτερα υλικά θα έφτιαχναν την πρώτη Gourmet καραμέλα η οποία θα παρασκευαζόταν μπροστά στα μάτια των πελατών του,αλλά θα μπορούσαν και να γράφουν μέσα στην καραμέλα από ένα όνομα με μια καρδιά για μια βάπτιση,τα ονόματα των μελλόνυμφων με την ημερομηνία του γάμου,το λογότυπο μιας εταιρείας ως και ένα προσωπικό μήνυμα μέσα στην καραμέλα,μια μαγική διαδικασία που αξίζει να την παρακολουθήσουν όλοι και να γευτούν την καλύτερη καραμέλα που υπάρχει στην Ελλάδα μιας και η μυστική συνταγή ταξιδεύει εδώ και 300 χρόνια για να φτάσει και στον δικό σας ουρανίσκο!!!

Από τη σύλληψη της ιδέας έως την υλοποίηση και το άνοιγμα του Soocre μεσολάβησε ένας χρόνος, πολλές ώρες εκπαίδευση και ένα ακόμα ταξίδι στην Αυστραλία. Οι δυσκολίες ήταν πολλές, όμως ο Γιάννης ήταν τόσο ενθουσιασμένος με την ιδέα που δεν θα άφηνε τίποτα να τον καταβάλλει,άλλωστε το ζευγάρι είναι από την φύση του με το χαμόγελο και η θετική τους ενέργεια ξεχειλίζει. “Ψάχναμε να βρούμε σε ποιο σημείο θα ήταν ωραίο να ανοίξουμε το μαγαζί. Στο Γκάζι ταιριάζει πάρα πολύ, διότι εδώ γίνονται πολλά που έχουν να κάνουν με την τέχνη και αυτό που κάνουμε εμείς είναι μια έκφραση τέχνης. Είναι μία μορφή τέχνης με ζάχαρη. Πιστεύουμε ότι αυτό το πρωτότυπο μαγαζί άξιζε να ανοίξει στο Γκάζι που έχει την κουλτούρα να το αγκαλιάσει” λέει ο Γιάννης.

Τα βασικά συστατικά της καραμέλας είναι το νερό και η ζάχαρη. Ωστόσο υπάρχει μια μυστική συνταγή που την κάνει τόσο εύγευστη, την οποία φυσικά ο Γιάννης με την Πόπη δεν αποκαλύπτουν. Αυτό όμως που κάνει τις συγκεκριμένες καραμέλες τόσο αγαπητές είναι τα σχέδια που σχηματίζονται, τα οποία μπορεί να απεικονίζουν μία καρδιά ή ακόμα και να γράφουν ένα όνομα ή μία φράση.

“Όταν κάνεις κάτι που το αγαπάς, το νιώθει ο κόσμος και σε ακολουθεί” λέει ο Γιάννης χωρίς να κρύβει τη χαρά του για το νέο επαγγελματικό ξεκίνημα. Άλλωστε από τις πρώτες ημέρες λειτουργίας του μαγαζιού έχουν κερδίσει φανατικούς πελάτες που καταφτάνουν στο Γκάζι από ολόκληρη την Αθήνα.

Οι moodhackers προτεινουμε σε ολους να περασουν απο το Soocre. Ειναι ενα "happy place"
με χρωματα, αρωματα και μια ομαδα που σου φτιαχνει το κεφι 100%