Τρίτη 29 Μαρτίου 2011

5 δείγματα αρχαιοελληνικων αστειων



Διαβάστε 5 αρχαιοελληνικά αστεία  και θα καταλάβετε πως το χιούμορ είναι διαχρονική και γονιδιακή υπόθεση.

1. Σχολαστικός, βλέποντας να έρχεται προς το μέρος του ο οικογενειακός γιατρός του κρύφτηκε πίσω από έναν τοίχο και όταν κάποιος τον ρώτησε γιατί, αυτός απάντησε «Είναι πολύς καιρός που δεν αρρώστησα και τον ντρέπομαι».
2. Σχολαστικός είδε στον ύπνο του πως πάτησε ένα καρφί και το πρωί έδεσε το πόδι του. Όταν εξήγησε την αιτία του δεσίματος του ποδιού σ΄έναν άλλο σχολαστικό, αυτός του είπε «Καλά να πάθεις. Ποιος σού ‘πε να κοιμάσαι ξυπόλυτος».
3. Ένας νεαρός είπε σε μιαν ακόλαστη γυναίκα που τον είχε καλέσει σπίτι της «Θα φάμε πρώτα ή θα πάμε αμέσως στο κρεβάτι;» κι εκείνη του απάντησε «Ό, τι θες εσύ, καρδιά μου, μόνο που δεν έχω μαγειρέψει».
4. Ένας ταλαιπωρημένος από τη γυναίκα του σύζυγος, κήδευε τη συμβία του. Όταν τον ρώτησαν «ποιος αναπαύθηκε;», αυτός απάντησε «Εγώ, που την έχασα».
5. Ένας ταλαίπωρος σύζυγος βρισκόταν στα τελευταία του και η γυναίκα του χτυπιόταν κι έκλαιγε λέγοντας «Αν πεθάνεις θα κρεμαστώ!» Αυτός ακούγοντάς την άνοιξε τα μάτια του και είπε «Κάνε μου αυτή τη χάρη όσο ζω ακόμα».

Αν θέλετε να διαβάσετε κι άλλα αρχαιοελληνικά αστεία, κάντε ένα μικρό search στο ίντερνετ και θα βρείτε πολλά!