Τρίτη 1 Μαρτίου 2011

Πέλλα: κάτοικοι συγκεντρώνουν πλαστικά καπάκια για τη βοήθεια ατόμων με κινητικά προβλήματα


Τόνους από πλαστικά καπάκια εμφιαλωμένων νερών έχουν συγκεντρώσει οι κάτοικοι του νομού Πέλλας τους τελευταίους μήνες, σε μία πρωτότυπη φιλανθρωπική πρωτοβουλία. Τα καπάκια χρησιμοποιούνται από τοπικές φιλανθρωπικές οργανώσεις για την αγορά ηλεκτρονικών αμαξιδίων και άλλων ορθοπεδικών ειδών, για άτομα με κινητικά προβλήματα.

Εκατοντάδες πλαστικά καπάκια καταφθάνουν καθημερινά στα Γιαννιτσά, στα κοινά γραφεία του Συλλόγου Παραπληγικών και Κινητικά Αναπήρων Ν.Πέλλας και του Συλλόγου Αναπήρων Όλων των Παθήσεων Κεντρικής και Δυτικής Μακεδονίας «Η Αγία Ειρήνη». Οι σύλλογοι «ανταλλάσσουν» τα καπάκια με ορθοπεδικά είδη, τα οποία παρέχουν σε άτομα που τα έχουν ανάγκη.

«Μέχρι στιγμής έχουμε συγκεντρώσει 2,5 τόνους από πλαστικά καπάκια και είμαστε πολύ κοντά στο να αποκτήσουμε το πρώτο μας αμαξίδιο. Έχουμε έρθει σε συμφωνία με μία εταιρία, που τα παραλαμβάνει και αντί να μας δίνει χρήματα, μας αγοράζει ένα ηλεκτρονικό αμαξίδιο ή κάποιο ορθοπεδικό είδος που έχουμε ανάγκη. Όμως, συνολικά, για την απόκτηση ενός αμαξιδίου απαιτούνται περίπου τρεις με τέσσερις τόνοι καπάκια» δήλωσε στο ΑΠΕ – ΜΠΕ η πρόεδρος του Συλλόγου Παραπληγικών και Κινητικά Αναπήρων Ν.Πέλλας, Δήμητρα Χριστάκη.

Η κίνηση έχει μεγάλη ανταπόκριση στον κόσμο, από απλούς πολίτες και μαθητές μέχρι ιδιοκτήτες εστιατορίων και καφετεριών. Έχει γίνει πλεόν συνήθεια για πολλούς να μαζεύουν τα πλαστικά καπάκια, τα οποία στη συνέχεια αποστέλλουν με ταχυδρομείο, κούριερ, λεωφορείο ή τα μεταφέρουν προσωπικά στα γραφεία των συλλόγων. «Όλοι βοηθάνε για έναν καλό σκοπό. Άλλωστε δεν κοστίζει τίποτα», τόνισε η πρόεδρος.

Η πρωτοβουλία έχει θερμή ανταπόκριση και έχει αρχίσει να δέχεται τηλεφωνήματα για βοήθεια και από άλλες περιοχές της Ελλάδας. Χαρακτηριστικά, πρόσφατα υπάλληλοι από τον ΟΤΕ της Αθήνας συγκέντρωσαν 3.000 πλαστικά καπάκια, τα οποία απέστειλαν με το ταχυδρομείο. Αν επιθυμείτε κι εσείς να βοηθήσετε, το γραφείο των σωματείων βρίσκεται στα Γιαννιτσά, στην οδό Κολοκοτρώνη 10.
Πηγη:tvxs.gr