Δευτέρα 28 Μαρτίου 2011

Πέντε τρόποι για να πεις «σ’ αγαπώ»



Το «σ’ αγαπώ» είναι αναμφισβήτητα μια από τις πιο ισχυρές εκφράσεις τρυφερότητας. Πως όμως μπορούμε να το εκφράσουμε χωρίς να το λέμε, καταντώντας το κοινοτοπία; Η δρ. Beverly Palmer, καθηγήτρια ψυχολογίας στο University of California μας προτείνει πέντε διαφορετικούς τρόπους για να εκφράσουμε την αγάπη μας χωρίς λόγια, αλλά με πράξεις που το αποδεικνύουν.
1. Ανταποκριθείτε σε μια ανάγκη: Ο καλύτερος τρόπος για να εκφράσουμε την αγάπη μας είναι να ανταποκριθούμε σε κάτι που χρειάζεται ο συνάνθρωπός μας. Αυτό δείχνει άμεσα το ενδιαφέρον μας και το ότι η ευτυχία του άλλου είναι πολύ σημαντική για εμάς. Το να ακούμε προσεκτικά και να αντιδρούμε ανάλογα είναι μια χειρονομία αγάπης.
2. Χαμογελάστε μαζί: Ερευνα του Appalachian State University έχει αποδείξει ότι το να χαμογελάς μαζί με κάποιον κάνει πιο ισχυρή την σχέση σας. Ολες οι σχέσεις περνούν από δύσκολες φάσεις. Το χαμόγελο διώχνει όλα τα αρνητικά συναισθήματα και είναι ένα σημάδι ενθάρρυνσης. Μπορείτε να πείτε στο αγαπημένο σας πρόσωπο «σ' αγαπώ» και να το κάνετε να χαμογελάσει ακόμα και με ένα email ή ένα αστείο βίντεο που θα βρείτε στο Διαδίκτυο.
3. Κάντε εκπλήξεις: Ένα αναπάντεχο δώρο δείχνει ότι σκέφτεσαι τον άλλον, ακόμα και όταν δεν μπορείς να είσαι μαζί του. Τα μικρά δώρα είναι αυτά που προκαλούν την μεγαλύτερη χαρά, λέει ένα ρητό. Ακόμα και αν δεν μπορείτε να αγοράσετε αυτό που θέλετε, σκεφθείτε μια εναλλακτική λύση. Για παράδειγμα, δανειστείτε το αγαπημένο βιβλίο του φίλου ή του συντρόφου σας από μια βιβλιοθήκη. Στις προσωπικές σχέσεις σημαντικά είναι και τα ερωτικά γράμματα: γράψτε ένα τέτοιο ραβασάκι και κρύψτε το στα πιο περίεργα σημεία, όπως μέσα σε ένα βιβλίο που διαβάζει.
4. Κοιταχτείτε στα μάτια: Η οπτική επαφή δείχνει τον βαθύ δεσμό. Απόδειξη; Ερευνες έχουν αποδείξει ότι τα περισσότερα σύγχρονα- βιαστικά ζευγάρια ανταλλάσσουν μόνο γρήγορες ματιές. Αντιθέτως, όταν κοιτάζεις τον άλλον στα μάτια δείχνει ότι πραγματικά ενδιαφέρεσαι.
5. Περάστε χρόνο μαζί: Ο ποιοτικός χρόνος είναι αυτό που λείπει από τις περισσότερες ουσιαστικές σχέσεις. Βρείτε κοινά ενδιαφέροντα με τους ανθρώπους που αγαπάτε και απολαύστε τα.
Οι αγκαλιές και τα φιλιά είναι επίσης ένας προφανής τρόπος για να εκφράσεις το ενδιαφέρον σου. Η γλώσσα του σώματος συχνά λέει όσα δεν εκφράζουμε με λόγια. Το να πεις σε κάποιον «σ’ αγαπώ» μπορεί να είναι το πιο απλό αλλά και το πιο δύσκολο πράγμα του κόσμου.