Πέμπτη 10 Φεβρουαρίου 2011

Ραπτομηχανή και καφές πάνε μαζί



Στα πρότυπα των internet cafe κινείται το νέο καφέ ραπτικής που άνοιξε στο Παρίσι, με τη διαφορά πως αντί για υπολογιστές νοικιάζει ραπτομηχανές.
Ναι, καλά διαβάσατε οι επισκέπτες του Sweat Shop, του μοναδικού καφέ ραπτικής στο Παρίσι που λειτουργεί εδώ και λίγους μήνες, μπορούν να νοικιάσουν μία ραπτομηχανή Singer για έξι ευρώ την ώρα αλλά και να παρακολουθήσουν τα βραδινά μαθήματα που διοργανώνονται στο καφέ προκειμένου να βελτιώσουν τις ικανότητές τους στο ράψιμο και το πλέξιμο.
Η ιδέα ανήκει σε έναν Ελβετό μακιγιέρ και μία σχεδιάστρια μόδας από την Αυστρία οι οποίοι σερβίρουν καφέ σε τραπέζια γεμάτα από καρφίτσες, βελόνες και πολύχρωμα κουβάρια κλωστής.
Το ζευγάρι ανακάλυψε πως οι Γάλλοι είναι λάτρεις της ραπτομηχανής, γι’ αυτό και αποφάσισε να ανοίξει ένα καφέ-εργαστήρι για ερασιτέχνες που αγαπούν το ράψιμο αλλά και έναν αρωματικό εσπρέσο ή ένα κομμάτι κέικ σοκολάτας.
Ο ένας εκ των δύο ιδιοκτητών δήλωσε μάλιστα στην εφημερίδα Guardian που ασχολήθηκε με αυτή την καινούργια μόδα της γαλλικής πρωτεύουσας πως «Θέλουμε να ενθαρρύνουμε τους ανθρώπους ώστε να αποκτήσουν και πάλι προσωπική σχέση με τα ρούχα τους. Τα τελευταία 100 χρόνια έχουμε αποξενωθεί από το προϊόν. Αν όμως δημιουργήσετε το δικό σας πουλόβερ έχετε διαφορετική σχέση με αυτό».
Το ενδιαφέρον στην όλη υπόθεση δεν είναι μόνο πως το καφέ άνοιξε, αλλά και ότι πάει πολύ καλά συγκεντρώνοντας πελατεία όλων των ηλικιών, από φοιτητές σχεδίου μόδας μέχρι μικρά παιδιά και ηλικιωμένες κυρίες.
Επιμύθιο: Να δείτε που τώρα με την οικονομική κρίση, η Αθήνα θα αποκτήσει κι αυτή με τη σειρά της το δικό της καφέ ραπτικής, αφού η καθημερινή συνήθεια των Ελλήνων, ένας καφές στη λιακάδα θα συνδυαστεί με την ανάγκη για μεταποίηση ρούχων. Το τερπνό μετά του ωφελίμου!