Παρασκευή, 4 Φεβρουαρίου 2011

ΑΝΝΑ ΚΑΡΕΝΙΝΑ
Η σπαραχτική
ερωτική τραγωδία του Τολστόι
Με το εκπληκτικό Μπαλέτο Μπορίς Άϊφμαν
της Αγίας Πετρούπολης
υπό τους ήχους του Πιοτρ Ιλιτς Τσαϊκόφσκι
17, 18, 19 & 20 Φεβρουαρίου, 20.00μ.μ.
                                                                 
Αίθουσα Αλεξάνδρα Τριάντη

Με την ηρωίδα του Τολστόι, την Άννα Καρένινα, έρχεται στην Αθήνα ο Μπόρις Άϊφμαν με την ομάδα του, δυο ακριβώς χρόνια μετά την πρώτη του συνάντηση με το κοινό του Μεγάρου Μουσικής, το οποίο αποθέωσε, τον Φεβρουάριο του 2009, την Κόκκινη Ζιζέλ του αιρετικού αυτού Ρώσου χορογράφου.

Το πιο συμβολικό ερωτικό τρίγωνο της παγκόσμιας λογοτεχνίας, η Άννα Καρένινα, ο άνδρας της Αλεξέι Αλεξάντροβιτς Καρένιν και ο εραστής της, Αλεξέι Κιρίλοβιτς Βρόνσκι, με την έντονη και παθιασμένη μουσική του Τσαϊκόφσκι και την γεμάτη φαντασμαγορία και θεατρικότητα χορογραφία του Άϊφμαν, ταξιδεύει τους θεατές στη δίνη μιας σφοδρής και οδυνηρής τραγωδίας. Tην ηρωίδα θα ενσαρκώσουν εναλλάξ, οι χορεύτριες Nina Zmievets και Anastasia Sitnikova. Ο Oleg Gabyshev και ο Sergey Volobuev θα ερμηνεύσουν τον Βρόνσκι, ενώ Καρένιν θα είναι ο Oleg Markov και ο Dmitry Fisher.

Έρωτας, πίστη, ζήλεια, οικογένεια, πόθος και πάθος, ένα μακρόσυρτο pas de trois, με κεντρική φιγούρα τη βασανισμένη Καρένινα, που παραπαίει ανάμεσα σε σύζυγο και εραστή, αμαρτωλή και εξόριστη από την τάξη της και την κοινωνία και επιλέγει ένα μοιραίο τρένο για να τη λυτρώσει από την απομόνωση και τις διαψεύσεις.

Η Άννα Καρένινα, παρουσιάζεται στη σκηνή της Αίθουσας Αλεξάνδρα Τριάντη στο πλαίσιο της Σειράς ‘Χορός στο Μέγαρο’.