Δευτέρα 7 Φεβρουαρίου 2011

ΑΝΤΑΛΛΑΓΗ ΠΡΟΙΟΝΤΩΝ KAI ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΧΩΡΙΣ ΧΡΗΜΑΤΑ




H ανταλλαγή υπηρεσιών και προϊόντων χωρίς χρήματα λειτουργεί σε αρκετές σχετικές κοινότητες εδώ και πολλά χρόνια και είναι μια πολύ καλή λύση για άνεργους,άτομα που αντιμετωπίζουν οικονομικές δυσκολίες η απλά για άτομα που τους αρέσει η ανταλλαγή υπηρεσιών και προϊόντων χωρίς την μεσολάβηση χρημάτων.

Πως λειτουργεί η ιδέα;

Π.χ κάποιος που επισκευάζει τηλεοράσεις μπορεί να επισκευάσει την τηλεόραση κάποιου που έχει κομμωτήριο και αυτός να του προσφέρει ένα κούρεμα η κάποιος που παράγει λάδι να ανταλλάξει το λάδι με κάποιον που παράγει μέλι η να το δώσει σε κάποιον που θα του προσφέρει ηλεκτρολογικές εργασίες στο σπίτι του.

ΔΙΚΤΙΑ ΑΝΤΑΛΛΑΓΏΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

XARISETO.GR "ΧΩΡΙΣ ΕΥΡΟ"

http://www.xariseto.gr/viewforum.php?f=304

ΦΑΣΟΥΛΙ

http://fasouli.wordpress.com/

ΟΒΟΛΟΣ (ΠΑΤΡΑ)

http://www.ovolos.gr/

ΔΊΚΤΥΟ ΑΝΤΑΛΛΑΓΏΝ ΚΑΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΎΗΣ ΤΗΣ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ

http://www.tem-magnisia.gr/index.php

ΣΠΟΡΙ(ΛΗΜΝΟΣ)

http://sporilimnou.blogspot.com/

ΠΕΛΙΤΙ

http://www.peliti.gr/

LETSNET(ΗΡΑΚΛΕΙΟ)

http://www.lets.net.gr/

ΧΡΟΝΟΤΡΑΠΕΖΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΕΥΡΩΠΗΣ

http://www.enow.gr

ΛΟΓΩ ΤΙΜΗΣ

http://www.logo-timis.gr/index.php/main/viewby/services/0/0




Πληροφορίες για αντίστοιχες υπηρεσίες που λειτουργούν στο εξωτερικό μπορείς να βρεις στην σελίδα του xariseto.gr εδώ




Ένα πολύ καλό άρθρο που είχε δημοσιευτεί και παλιότερα στο παρόν blog και περιγράφει τις εμπειρίες μιας γυναίκας που ζει μέσω ενός τέτοιου δικτύου εδώ και 13 χρόνια υπάρχει εδώ

Ενδιαφέρον επίσης παρουσιάζει και η περίπτωση του Μαρκ Μπόιλ που αποφάσισε να ζήσει για ένα χρόνο χωρίς χρήματα και υπάρχει σχετικό άρθρο για αυτόν εδώ, και εδώ υπάρχει το forum που έχει δημιουργήσει.

Αν δεν θέλεις για την ώρα να ενταχθείς σε ένα τέτοιο δίκτυο χρησιμοποίησε την όλη ιδέα σαν εφαλτήριο για να βοηθήσεις σε οτιδήποτε κάποιον φίλο σου και το πιο πιθανόν είναι ότι θα σε βοηθήσει και αυτός σε κάτι στο μέλλον.Ακόμη και αν δεν λάβεις ποτέ ανταπόδοση όμως θα έχεις ανταμειφθεί μέσω της χαράς που θα διαπιστώσεις ότι λαβαίνεις όταν βοηθάς κάποιον.

*Ευχαριστούμε τον φίλο του blog (που δεν γνωρίζω το όνομα του)για ένα link που έδωσε.Πολλά links έχουν παρθεί από το παρακάτω blog.

www.fasouli.wordpress.com